Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100140 in /home/httpd/vhosts/bonuspengar.se/httpdocs/wp-includes/wp-db.php on line 1515
Tjäna pengar på SEO - BonusPengar
Tjäna pengar på SEO ?>

Tjäna pengar på SEO
Många inser inte hur mycket pengar det finns att tjäna på SEO (eller sökmotoroptimering som svenskar också kallar det). När du har en webbplats så är SEO det första du ska investera i. Men låt oss börja med att definera vad begreppet betyder och hur man går tillväga för att lyckas.

Men vad är sökmotoroptimering?
SEO är konsten att bygga, presentera och underhålla en webbplats så att den lyckas ranka högt i Google, Bing och Yahoo för relevanta sökbegrepp.

Hur lyckas man med sökmotoroptimering?
Det första som bör göras i en SEO-process är att analysera konkurrenter i jämförelse med den egna sidan. Vilka sökord används? Hur beskrivs produkterna? Vidare bör man undersöka hur mycket
material som finns om ett visst ämne. Speciellt Google brukar uppskatta webbplatser med omfattande,unikt och lättläst innehåll. Det bör vara tydligt när man kommer in på en sida vad den handlar om,t. ex så bör en beskrivande rubrik och titel, för att folk ska förstå vad sidan handlar om.

Även bilder är något man kan undersöka. Om bilder används så ska en ALT text sättas ut, så att även sökmotorer kan förstå vad bilden faktiskt beskriver. Sedan bör man också tänka på vilka interna och externa länkar som används – både var de går och vad som står i ankartexterna. Detta kan nämligen påverka ranking både negativt och positivt. Slutligen så är det bra att uppdatera sidan relativt ofta, så den hålls fräsh och allt material är aktuellt.

Den kanske viktigaste delen är annars länkbyggning. Detta är något som man kontinuerligt behöver jobba med för att lyckas. Några exempel på kategorier att få länkar från är press releaser, länkkataloger, artikelkataloger och övriga typer av sidor som handlar om samma eller närliggande ämnen.

För att lära dig mer om SEO kan du med fördel läsa en SEO guide som den från SEO Specialist. Här beskriver Markus Jalmerot hur man enkelt själv kan sökmotoroptimera sin sida för att tjäna mer pengar.

Sökord, din källa för att tjäna pengar
A och O för att lyckas tjäna pengar med SEO är att välja rätt sökord. Utan sökord på rätt ställen, dvs. titlar, rubriker, text och bilder så är det ofta svårt att lyckas synas i toppen av Google. Värt att notera är att det kan vara stor skillnad mellan olika sökord. Det viktigaste att undersöka är faktiskt inte bara sökvolymen, utan även vad besökaren har för intention. Är de ute efter att köpa eller vill de bara lära sig mer om ämnet? Den typen av besökare som du kommer tjäna mest pengar på är onekligen de som är ute efter att hitta nya produkter eller tjänster att köpa.