Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100140 in /home/httpd/vhosts/bonuspengar.se/httpdocs/wp-includes/wp-db.php on line 1515
Investeringsobjekt - BonusPengar
Investeringsobjekt ?>

Investeringsobjekt

Att köpa saker ur investeringssynpunkt är något som är populärt, då det både ger en inkomstökning om du väljer att sälja saken men det ger även en trygghet då du har något som du kan ta på som kommer ha ett värde även om pengavärdet sjunker.

Fastigheter, antikviteter, konst och vin är fyra populära investeringsobjekt. Vad du ska välja beror till stor del på budget, kunskap och tid.

Vin

Viner är något som inte behöver kräva speciellt mycket kunskap för att du ändå ska kunna tjäna pengar på det. De flesta dyrare viner ökar i värde för varje år. Mellan 5 till 50 % per år är normala värde-ökningar. Det finns flera platser där du kan hitta viner att köpa ur investeringssynpunkt. En bra start är att kontakta vingårdar, systembolag eller söka på internet.

Hur mycket behöver jag för att investera i viner? Minst 5 000 kr.

Fastigheter

Fastigheter kräver väldigt stora summor för att du ska investera i det. Några hundra tusen är minimum för att du ska kunna köpa något. Du kan välja mellan olika fastigheter som hus, lägenhet eller något annat. En bra start brukar vara att investera i sitt eget boende och inte hyra utan köpa eget hus/ lägenhet.

Konst

Konst kan du handla både för att du ska höja värdet på dina pengar och för att du ska få ett snyggare hem. Det finns oändligt antal konstnärer att välja på i alla möjliga prisklasser. Du kan handla för några hundringar upp till hundratals miljoner om du ska köpa tavlor ifrån stora konstnärer som t.ex. Pablo Picasso.

Antikviteter

Antikviteter kan du köpa för att inreda huset med som t.ex. gamla bord, stolar, bänkar, möbler, leksaker eller något annat. Inom detta området ska du passa dig för förfalskningar.