Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50550 Library:100140 in /home/httpd/vhosts/bonuspengar.se/httpdocs/wp-includes/wp-db.php on line 1515
Blogg - BonusPengar
Blogg ?>

Blogg

Att vara en bloggare är något som blivit mer och mer populärt. Anledningarna är flera. En del startar en blogg för att ha den som dagbok, andra för att förbättra sina vänner vad som händer, andra för PR och det finns de som gör det för att tjäna extra pengar.

En av de mest kända bloggarna i Sverige är Blondinbella som skriver om sitt liv, som innan hon blev stor bloggare inte innehöll något unikt. På sin blogg har hon både indirekt och direkt tjänat stora summor. En del genom att förse sina läsare med rena affe-länkar, men även genom att lansera egen e-butik och promota varumärken (genom dold marknadsföring).

Så några specialkunskaper för att lyckas med din blogg behöver du nödvändigtvis inte ha. Det som jag ser att du behöver göra för att lyckas med din blogg är att marknadsföra den bra, skriva ofta och fokusera på något speciellt. Det speciella kan vara ditt liv, dina helger, din shopping eller något som du kan extra mycket om.

Starta en blogg

Starta en blogg är helt gratis, men det finns alternativ som kostar pengar. Det finns flera bloggverktyg att använda, i Sverige är det populärt med blogg.se, wordpress och blogger. Det finns dock flera andra alternativ, om du vill hitta dessa rekommenderar jag dig att Googla.

Om du vill satsa lite extra på bloggen rekommenderar jag att den första investeringen blir i ett eget domännamn. Då slipper du ha .blogg.se och kan ha .se, .com, .net, .org i stället. Priset är ca 100 kr för detta.

Den andra investeringen är att skaffa dig ett eget webbhotell, detta kostar inte speciellt mycket (från 15 kr / mån) och gör dig till en riktig proffsblogg (åtminstone lösningen bakom).

Fler besökare till bloggen

När det gäller marknadsföringen av bloggen är det en bra start att:

– Bli medlem i bloggtopplistor
– Tipsa dina vänner (msn, mail, mun-till-mun, brev m.m.)
– Byta länkar med andra bloggare (kontakta liknande bloggar via en kommentar eller e-post brukar vara enklast)
– Anordna tävlingar på din blogg (kan vara svårt att hitta de som vill annordna tävlingar, men sluta inte leta, efter några hundra försök blir det garanterat någon som nappar på ditt erbjudande)

Tjäna pengar på din blogg

För att du ska tjäna pengar på din blogg behöver du ha annonser. De flesta metoderna för att tjäna pengar på internet kan du vidarebefodra till din blogg. Affiliate nätverk samlar affiliate program och är en bra start för att tjäna pengar. Vi har gjort en lista på (alla?) affiliate nätverk som finns i Sverige. Vi förklarar även där mer detaljerat hur det fungerar och hur du får betalt.

Kan du tänka dig att sälja blogginlägg kan du lägga upp din blogg på http://www.blogvertiser.se/.

Om du vill gå på mer avancerade saker är det en hemsida du ska gå på. Läs hur du gör en egen hemsida, hur du får en gratis hemsida eller om webbhotell.